Ťažký kov na tvojom gramci už čoskoro

Štandardný

ČAD sa po šesťnástich Rokoch dokopáva k prvej samostnanej veľkej Platni a ja mám strašnú Radosť, že môžem byť pri tom. Pamätám si ich, keď som mal prvé Jebáky, prvú Frajerku, prvé Distro, robil som tuším vtedy aj môj prvý Koncert v zime v Propeleri a poslal z neho nejaké Peniaze VRAHom do Rožnova. Čítal som o nich dávno predtým, ako som ich spoznal, celé Česko-Slovensko sledovalo Flame Storočia v Encyklike Punku na Pokračovanie, slovnú Vojnu medzi Pištom a Filipom v Hlubokej Orbe.

“Vyhratá vojna neexistuje,
vojna je prehrou v celej svojej podstate.
Ľudí nezabíjajú zbrane, ľudí vraždia ideológie. “
(ČAD v roku 2001, split 7″ s DISCDHORD)

Dnes je to asi úspešná Kapela, ktorá sa však od svojho Vzniku musela stretávať s Nepochopením. Pretože od Začiatku vytrvalo búrala často príliš vášnivo udržiavané Stereotypy naprieč rôznymi Scénami a svojimi Pravdami mierila Ľuďom medzi Oči. Z Protikladov urobila vitálny a bujnejúci Celok, z osobných Vecí verejné Záležitosti – všetci sme sa v rôznych Obdobiach Existencie Čadu mali potrebu stať sa Sudcami a Sudkyňami. Prečítaj si Rozhovory s Radom na K.A.Z.e a s Mišom na jeho blogu Muzika-Komunika a pochopíš, o čom točím.

“Počúvaj to, čo druhí nepočujú.
Hovor to, čo druhí nehovoria
a zajtra prídu ľudia, ktorí ti povedia:
nerozumiem.”
(ČAD v roku 2001, split 7″ s DISCHORD)

Je to pre mňa malý veľký Zázrak, že táto Scéna mohla mať toto nielen hudobné Teleso. Odmietala ho a ono jej zostalo verné, prerástlo ju v Teórii aj Praxi. Navždy vo mne zostanú obrázky Čadu hrajúceho zadarmo alebo za pár korún pre tmavo-čiernych crusterov na Garážach pod Prístaným Mostom, ako tí hromžili Päsťami a pivovými Fľaškami do Vzduchu a kričali PSIA KRV!! PSIA KRV!!

“Dnes tu skáčeme, sedíme pri distre,
meníme platne a búrime sa aspoň naoko.
Na mladých hovoríme: nejakí noví.
Ale čo bude zajtra, keď tí noví budú už starými,
a my pôjdeme do železiarstva zháňať tesnenie na sprchu.
Ustarostení, zničení ľudia na nás ukážu prstom: nejakí noví.”
(ČAD v roku 2002, split 7″ s GROSSMEMBER)

Nový Album “Ťažký kov” vyjde na CD a LP. Obsahovať bude 11 Skladieb nahraných na prelome Augusta a Septembra v moravskom Štúdiu Shaark, o konečný Zvuk sa však za veľkou Mlákou postaral Majster Brian Eliott. Čad prvýkrát na Platni v plnofarebnej Grafike, prvýkrát na farebnom Vinyle. Osobne sa už neviem dočkať, kedy si jeden ohmatám a hodím na Gramec.

Ak sa nevieš dočkať tiež, môžeš si rezervovať jeden farebný Vinyl pre seba.

http://www.bandzone.cz/cad
http://www.myspace.com/cadripcore

Jedna odpoveď »

  1. Prvý krát na farebnom určite nie: UNHOLY GRAVE / ČAD 7″ a tiež kompilačka Slovenské vinyly nezomierajú boli tiež na farebných doskách :)

Pridaj komentár